Hudhra njihet si një element I fuqishëm në të gjitha kuzinat në mbarë botën. Përvec se I jep shije të vecantë ajo trajton edhe një sërë sëmundjesh. Edhe pse zakonisht përdoret në gatime, ajo është një ilac natyror nëse konsumohet e gjallë.
Studimet kanë treguar se hudhra përmirëson shëndetin e zemrës, ul tensionin, qetëson të ftohurën dhe gripin, diarenë, pickimet e insekteve dhe infeksionet mykotike.
Përdorimi I rregullt I hudhrës redukton simptomat e osteoartritit, diabetit,dhe prostatës. Ajo rrit sistemin imunitar dhe eleminon toksinat nga trupi. Përdorimi I hudhrës me stomakun bosh bën që të përtërihet dhe tretet më mirë nga trupi. Përdorimi:
Përzieni 2-3 thelpinj hudhër me një lugë gjelle mjaltë.
Bëjeni këtë cdo ditë esëll për 7 ditë dhe do të ndiheni më mirë dhe më të fortë.
Si të bëni shurup me hudhër kundër gripit.
Përbërësit:
Gjysmë copë qepë të verdhe të coptuar
5 thelpinj hudhër të coptuar
2 speca të kuq djegës të coptuar
1 lugë gjelle xhenxhefill
Lëngun e një limoni
Uthull molle e pa përpunuar
Udhëzimi:
Merrni një kavanoz 350-500 ml. vendosni qepërn e grirë, hudhrën, specin e kuq dhe xhenxhefillin.
Shtoni lëng limonit
Mbushni kavanozin me uthull molle duke lënë bosh 1 cm në krye.
Mbyllni kavanozin dhe ruajeni në një vend të freskët.
Shurupi është gati.