Ja çfarë të gatuajmë sot/ Copëza pule të pjekura në hell, uthull balsamike dhe mjaltë

0
225

Ka pafund mënyra për të gatuar copëzat e mishit të pulës, por kjo recetë përgatitet shumë shpejt dhe është shumë e shijshme, transmeton Telegrafi.

▪ 2 gota uthull balsamike
▪ ¼ filxhan mjaltë
▪ 1 kg gjoks pule
▪ kripë dhe piper
▪ shkopinj druri/metali

Udhëzime:

Kombinoni së bashku uthullën balsamike dhe mjaltin. Shtoni copat e vogla të mishit të pulës, vendosini në një enë, pastaj mbulojeni dhe lëreni në temperaturë të ftohtë, së paku 10 minuta ose deri në 8 orë.

Nëse përdorni shkopinj druri vendosni në ujë për 10 minuta në mënyrë që të mos digjen.

Ngrohni vajin në një tigan dhe vendosni copat e mishit në shkopinj. Shtoni kripë dhe piper. Spërkatini me sprej për gatim.

Copat e mishit të piqet 3-4 minuta në secilën anë dhe pastaj largojini nga nxehtësia duke i vendosur në një pjatë.

Salcën e marinimit me uthull dhe mjaltë, vendoseni që të zihet në një enë me temperaturë të lartë, afërsisht 12 minuta.

Largojini nga nxehtësia dhe lyeni pulën me salcë.

Të shërbehet e ngrohtë.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here