Çaji jeshil, sidoqoftë i shërbyer, i ftohtë apo i ngrohtë mund të zëvendëosjë çdo pije tjetër veç ujit.
Për ata që nuk e durojnë dot shijen e hidhur mund t’i shtojnë pak mjaltë a sheqer, por kurrësesi nuk mund të humbisni përfitimet e çajit jeshil vetëm prej shijes së hidhur.
Më poshtë do të lexoni të gjitha arsyet përse duhet ta përfshini në dietën tuaj këtë çaj dhe 9 përfitimet shëndetësore.
1.Shëndeti mendorÇaji jeshil përmban kafeinë dhe L-theanin, sipas Healthline, enzima që përmirësojnë funksionet e e trurit si vigjilencën, kohën e reagimit dhe kujtesën.
2. Shëndeti oralÇaji jeshil përmban catechins, substancë që neutralizon bakteret përgjegjëse për sëmundjen e mishrave të dhëmbëve, erën e pakëndshme të gojës etj.
3. Vret qelizat kancerogjeneNjë studim i publikuar nga Klinika Mayo doli në përfundimin se një ekstrakt nga çaji jeshil parandalon rritjen e qelizave anormale shkruan living.
4. Mban nën kontroll sëmundjet e zemrësÇaji jeshil parandalon krijimin e mpiksjeve të gjakut.5. Stabilizon nivelin e sheqerit në gjak. Nëse vuani nga diabeti, çaji jeshil mban nën kontroll nivelin e sheqernave dhe rrit ndjeshmërinë ndaj insulinës.
6. Ul tensionin e gjakut7. Lufton Alzheimer dhe Parkinson.Çaji jeshil mund të ulë rreziqet e zhvillimit të këtyre sëmundjeve.8. Përshpejton procesin e djegies së yndyrnaveÇaji jeshil rrit metabolizmin dhe ndihmon ne djegien e yndyrës,9. Rituali i pirjes së një filxhan çaji mund të jetë terapeutik dhe relaksues.